پارامترهای مهم در برگه جواب آزمایش عسل | عسل ارگانیک طبیعت
آخرین خبرها
خانه - > تابلو اعلانات - > پارامترهای مهم در برگه جواب آزمایش عسل

پارامترهای مهم در برگه جواب آزمایش عسل

بهترین راه شناخت عسل مرغوب کدام است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که تشخیص عسل مرغوب به صورت چشمی و تجربی، کار چندان آسانی نیست علی الخصوص برای کسانی که با زنبور و زنبورداری سر و کار ندارند. بهتر است این کار در آزمایشگاه گیرد. آزمایشات زیر طبق استاندارد ۹۲ برروی نمونه عسل انجام می شود:

۱-اندازه گیری درصد قندهای احیاء کننده:

میزان قندهای احیا کننده عسل حداقل باید ۶۵ درصد باشد و اگر این مقدار حدود ۷۵ – ۷۰ درصد شود، در حالی که درصد ساکارز کمتر از ۳ درصد باشد، می توان از کیفیت عسل مطمئن بود.

 ۲-میزان PH عسل:

میزان PH عسل باید حداقل ۳٫۵ باشد و این مقدار تا حدود ۶ هم گزارش شده است.

 ۳-تعیین فعالیت دیاستازی عسل:

تست دیاستاز عسل باید مثبت باشد، یعنی عسل حرارت ندیده است. فعالیت دیاستاز ( DN ) , یک فاکتور کیفی است که در اثر ماندگاری عسل و حرارت تغییر میکند و نشانگر تازه بودن یا حرارت ندیده بودن عسل میباشد. حداقل استاندارد میزان فعالیت دیاستاز ۸ است .

 ۴-درصد مواد معدنی ( خاکستر ):

این مقدار باید حداکثر به ۰٫۶ درصد محدود شود.

۵-تعیین هیدروکسی متیل فورفورال HMF:

HMF فاکتور اصلی در تعیین کیفیت عسل و عامل نشان دهنده حرارت دیدگی عسل میباشد. در عسل های تازه عملاً هیدروکسی متیل فورفورال (HMF ) وجود ندارد، اما با ماندن عسل در آن ایجاد شده و بتدریج افزایش می یابد و بستگی به PH عسل و درجه حرارت محل ذخیره کردن دارد. حداکثر میزان پذیرفته شده HMF توسط کدکس ۶۰ میلی گرم در کیلوگرم است. ذخیره عسل در کشورهای گرمسیر باعث افزایش HMF میشود. لذا پیشنهاد افزایش میزان حداکثر گردیده است . آخرین پیشنهاد داده شده توسط اتحادیه اروپا میزان استاندارد حداکثر ۴۰ میلی گرم در کیلوگرم میباشد.

۶-اندازه گیری درصد ساکاروز:

این پارامتر یکی از رایج ترین پارامترهایی است که در آزمایش عسل به آن توجه می شود. اهمیت آن تا به اندازه ای است که چنانچه ساکارز عسلی زیر ۲ درصد باشد، فرد صاحب عسل ادعا می کند که عسل او حتما دارای کیفیت بالایی هست و شاید این گفته هم پر بیراه نباشد!!!

اما برای اطمینان از کیفیت عسل باید پارامترهای مختلف مقایسه گردد. و همان طور که در بالا اشاره شد چنانچه در نمونه عسلی هم درصد قندهای احیا کننده بالای ۷۵ باشد و هم درصد ساکارز زیر ۳ ، تا حدود زیادی می توان از کیفیت آن عسل مطمئن شد.

در ایران حداکثر درصد ساکارز مورد قبول ۵ درصد می باشد. در صورتی که در اثر تقلب در مناطقی که قیمت شکر ارزان است برای تقلب به عسل شکر اضافه شود ساکاروز عسل بیشتر از حد ذکر شده میگردد که توسط ازمایش فهلینگ و توسط دستگاه ساکرامات در آزمایشگاه می توان به میزان ساکاروز عسل پی برد.

 ۷-تعیین نسبت فروکتوز به گلوکز:

چنانچه نسبت فروکتوز به گلوکز عسل بیش از یک باشد، یعنی اینکه زنبورها از گل تغذیه کرده اند. میزان فروکتوز عسل حدود ۳۸درصد و گلوکز حدود ۳۰درصد می باشد. جهت تشخیص خلوص عسل تعیین نسبت بین قندهای فروکتوز و گلوکز دارای اهمیت است چون این نسبت در عسل های طبیعی و عسلهای مصنوعی متفاوت است.

در عسل های طبیعی و خالص نسبت فروکتوز به گلوکوز حدود ۱ تا ۱٫۲ و این نسبت در عسل های مصنوعی کمتر از ۰٫۹۵ می باشد. البته استاندارد ایران مقدار ۰٫۹ را هم برای این نسبت می پذیرد.

۳۶ نظر

  1. با سلام لطفا نظرتون رو در مورد این نمونه آزمایش میگید ممنون میشم
    قندهای احیا کننده:۷۷/۹۴
    رطوبت:۱۶
    Ph:4
    اسیدیته:۱۷/۳
    نسبت فروکتوز به گلوکوز:۰/۹۸
    دیاستاز:مثبت
    اگر امکان دارد به ایمیلم بفرستید

    • با سلام و ادب
      به نظر عسل خوبی می باشد. البته برای مطمئن شدن از کیفیت عسل و در صورتی که قصد خرید به صورت عمده را دارید، بهتر است آزمون های دیاستاز کمی (مثبت بودن دیاستاز لازم است اما کافی نیست. دیاستاز عسل باید حداقل ۸ باشد)، پرولین و پلی فنول را هم انجام دهید.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  2. ۱- با سلام و خسته نباشید. برای یک پروژه دانشگاهی ، نیاز دارم که چند نوع عسل (با کیفیتهای مختلف و همچنبن تقلبی) را بررسی کنم. برای این بررسی میزان اندازه سه نوع قتد ساکارز، فراکتوز و گلوکز لازم است. کجا میتونم این اندازه گیریها را انجام بدم؟
    ۲- این چند نوع عسل (با کیفیتهای مختلف و همچنبن تقلبی) را کجا میتونم سفارش بدم؟

    • با سلام
      برای انجام این آزمون ها باید به آزمایشگاه های صنایع غذایی مراجعه کرده و نمونه عسل ها (حدود ۲۰۰ گرم عسل) را جهت آزمون به آزمایشگاه تحویل دهید.
      عسل ها را هم میتوانید از عسل فروشی ها یا زنبورداران تهیه فرمائید
      موفق پیروز باشید
      یا علی ع

  3. سلام من دوتا سوال داشتم . سوال اول اینه که من فعالیت دیاستازی برای یه نوع عسل اویشن به دست اوردم که شده ۸ حالا امکانش هست با توجه به فعالیت دیاستازی حدود hmf به من بگین چند میشه با توجه به اینکه این دوتا باهم رابطه دارند؟و سوال دوم اینکه از انجایی که رنگ عسل اویشن بین قرمز و قهوه ای هست و کمی تیره هست ایا میشه این طور گفت که چون رنگ عسل تیره هست پس دیاستاز و hmfان خوب نیست یا ربطی نداره رنگ تیره مربوط به خود گل است . باتشکر

    • سلام دوست عزیز
      در مورد ارتباط بین فعالیت دیاستازی و HMF خدمتتون عرض کنم که با حرارت دادن زیاد، دیاستاز از بین میره و HMF تولید میشه. اما اینکه رابطه دقیق بین این دو پارامتر چطوره، من اطلاع دقیقی ندارم. ممکنه حرارت دهی به صورتی باشه که HMF تولید بشه، اما دیاستاز خیلی کم نشه. بنابراین بهتره که هردو پارامتر رو اندازه گیری کنید.
      در مورد قسمت دوم خدمتتون عرض کنم که هیچ ارتباطی بین رنگ عسل و دیاستاز یا HMF وجود نداره. ممکنه عسلی وجود داشته باشه که خیلی تیره باشه (به خاطر شهدگل) اما اصلا هم حرارت ندیده باشه و هم فعالیت دیاستازیش خوب باشه و هم HMF نداشته باشه.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  4. با سلام و احترام

    من ارشد صنایع غذایی دارم می توانم مجوز ازمایشگاه عسل بگیرم در استان گلستان؟ ایا درامد خوبی دارد؟

    • سلام دوست عزیز
      از شما هم بابت تاخیر در پاسخگویی معذرت میخوام
      در مورد میزان درآمد آزمایشگاه های صنایع غذایی واقعا اطلاعات کافی ندارم. اما اینکه بخواید فقط آزمایشگاه عسل داشته باشید، اونم توی استانی که مثل استان های اصفهان، اردبیل و استان های مشابه بازار عسل، خرید و فروش عسل انجام نمیشه، ممکنه درآمدتون خیلی خوب نباشه. بهتره که یه آزمایشگاه صنایع مختلف غذایی تاسیس کنید و آزمایش عسل رو هم انجام بدید تا درآمدتون افزایش پیدا کنه
      ببخشید اگر نتونستم خیلی راهنمایی کنم.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  5. سلام، یکی از دوستان ما از اردبیل عسل طبیعی برام فرستاده که درصد ساکارز ۱٫۶% و میزان قندهای احیا کننده ۷۴٫۸ هست. با توجه به مطالب که شما فرمودید یعنی عسل خوبیه. درسته؟ قیمت این چنین عسلی چقدر باید باشه؟
    ممنون میشم.

    • سلام دوست عزیز
      به خاطر تاخیر در پاسخگویی عذرخواهم.
      با توجه به این آزمایش ها به نظر می رسد که عسل خوبی باشه. البته برای حرارت ندیده بودن عسل (که به نظر من از تغذیه نشدن زنبور خیلی مهمتره) باید حتما آزمایش های دیاستاز کمّی و HMF رو هم انجام بدید تا مطمئن بشید که عسل از نظر فعالیت دیاستازی مرغوبه و ضمنا حرارت ندیده. در مورد قیمت هم واقعا باید عسل رو دید. طعم و عطر عسل و همچنین کمیاب بودن پوشش گیاهی مناطق مختلف، در قیمت تاثیر زیادی دارن.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  6. با سلام نمونه عسلی با نتیجه آزمایش ذیل کیفیتش درچه حدی است و حدود قیمت آن چنده لطفاٌ راهنمایی بفرمایید . با تشکر قندهای احیا کننده ۷۲/۱۷ نسبت فروکتوز به گلوکز ۰/۹۳ ساکارز ۵/۹۴

    • با سلام و عذرخواهی به علت تاخیر در پاسخ سوال شما
      ساکارز این عسل از استاندارد ایران (۵درصد) تجاوز کرده است. اما در مورد برخی عسل ها مانند کنار این مقدار ساکارز طبیعی است و نشان تغذیه ای بودن عسل نیست. پس بستگی به نوع عسل هم دارد. در مورد نسبت فروکتوز به گلوکز و مجموع قندهای احیا کننده هم میشه گفت که این عسل یه عسل متوسط (نسبتا خوب) می باشد.
      اما اگر واقعا عزیزان میخواهند کیفیت عسل را مشخص کنند، آزمایش های مربوط به قندهای عسل (ساکارز، نسبت فروکتوز به گلوکز، قند احیا و …) ملاک های نهایی نیستند. هرچند که مهم هستند. بهتر است برای این منظور آزمایش های مربوط به فعالیت های آنزیمی عسل مثل دیاستاز یا آمیلاز، HMF، پرولین و پلی فنول را انجام دهند تا بهتر بتوانند در مورد کیفیت عسل اظهار نظر کنند.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  7. با سلام
    من فروشنده عسل هستم و دوره کنترل کیفیت عسل رو هم گذروندم
    اگه بخوام آزمایشگاه محدود برا خودم راه بندازم چقد سرمایه می خواد
    با سپاس

    • سلام دوست عزیز
      ضمن عرض ادب و احترام، این سوال در نظرات قبلی هم مطرح شده بود و بنده پاسخ دادم. لطفا نظرات رو مطالعه کنید.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  8. با سلام.من کارشناس صنایع غذایی هستم و مانند سایر دوستان میخواستم بدونم احداث آزمایشگاه تخصصی عسل چقدر سرمایه میخواد و آیا در شهرستان ها کاریردی داره ؟ به صرفه هست ؟ و اینکه آیا سازمان غذا و دارو این آزمایشگاه ها رو تحت پوشش میگیره ؟؟
    باتشکر

    • سلام دوست عزیز
      از آنجایی که ما هنوز اقدام به تاسیس و تجهیز آزمایشگاه برای کارهای خودمان نکرده ایم، متاسفانه از روند این کار و میزان سرمایه مورد نیاز اطلاع دقیقی نداریم که در اختیار شما بگذاریم.
      در مورد اینکه این نوع آزمایشگاه در شهرستان کاربردی داره یا نه به شهرستان بستگی داره. مثلا شهرهایی که تولید عسل بالایی دارند مانند شهرهای استان های فارس، اردبیل، اصفهان و مانند اینها، مطمئنا این کار بهتر جواب میدهد.
      در هر صورت شرمنده که نتونستیم راهنمایی مفیدتری انجام دهیم
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  9. با سلام
    بنده تو کار خرید عسل هستم آیا ابزار آزمایشگاهی ارزان قیمت برای سنجش و کیفیت عسلهای خریداری شده وجود دارد تا خریداری بکنم یا خیر.
    با تشکر
    تقوی

    • سلام دوست عزیز
      تا جایی که بنده اطلاع دارم، وسایلی به نام ساکارومتر در بازار وجود دارد که ساکاروز عسل را اندازه گیری میکنند. اما گویا ایراداتی دارند از قبیل اینکه دقت آن ها خوب نبوده و خطا دارند و ضمنا سایر پارامترهای مهم عسل مانند HMF، دیاستاز، نسبت فروکتوز به گلوکز و …، اندازه گیزی نمیکند و شما بازهم نیازمند مراجعه به آزمایشگاه های تشخیص کیفیت عسل می باشید.
      در هر صورت چون هنوز شخصا از این وسایل استفاده نکرده ام، نمیتوانم نظر قطعی در مورد این ابزار بدهم.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  10. اصولا برای تایین میزان ساکارروز عسل به چه نوع آزمایشگاهی باید مراجعه کرد.؟ آیا این آزمایشگاهها اسم خاصی دارند ؟
    سپاسگزارم

    • سلام دوست عزیز
      آزمایشگاه های صنایع غذایی معمولا این کار را انجام می دهند، اما آزمایشگاه هایی هم هستند که به صورت تخصصی روی عسل فعالیت می کنند. در تارنما (لینک) زیر میتوانید آدرس و شماره تلفن تعدادی از آزمایشگاه هایی که آزمایش های مربوط به عسل را انجام می دهند، آورده شده است:
      http://www.tabeeat.ir/laboratory-number/
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  11. سلام.من یه سوال داشتم که ذهنم مشغول کرده.ممنون میشم جواب بدین.ما تو یه منطقه نزدیک به هم که از نظر شهد زیاد فرقی نداره ۲ تا رنبور دار هستیم.عسل ما با اینکه تغذیه خاصی نمیشه بالای ۶ میخوره ولی زنبوردار دیگه با اینکه مرتب تغذیه میکنه زنبوراشو زیر ا یا ۲ میخوره مقدار ساکارزش..از نظر منطقه و تعداد زنبور شرایط تقریبا کاملا یکسانه.ممنون میشم اگه جواب بدین

    • سلام دوست عزیز
      سوال شما سوالی تخصصی است و بهتراست از زنبوردارهای باتجربه سوال بکنید. اما در حد معلومات حقیر، می توانم بگویم که بالا بودن درصد ساکارز تنها در اثر تغذیه نیست. مثلا اگر زنبوردار قبل از اینکه زنبور فرآیند تبدیل شهد به عسل را تکمیل کند(به اصطلاح عسل هنوز نرسیده باشد)، اقدام به برداشت عسل از کندو نماید، به احتمال زیاد درصد ساکارز عسل بالا می شود.
      البته پائین بودن درصد ساکارز هم به تنهایی نشانه عدم تغذیه زنبورها نمی باشد. تا جایی که بنده اطلاع دارم، روش هایی وجود دارد به صورت مصنوعی درصد ساکارز عسل را پائین می آورند. اما این عمل خود را در سایر پارامترها مثل نسبت فروکتوز به گلوکز یا فعالیت آمیلازی عسل نشان می دهد. برای همین است که ما به عزیزان پیشنهاد می کنیم که مطمئن ترین راه خرید عسل اطمینان از فروشنده و مخصوصا زنبوردار است و اگر هم تکیه بر آزمایشگاه می باشد، تنها براساس درصد ساکارز نمی توان در مورد کیفیت عسل قضاوت کرد.
      در مورد مسئله شما، ممکن است که زنبوردارهای همسایه تغذیه کنند و به صورت مصنوعی درصد ساکارز را پائین بیاورند. در عین حال ممکن است درصد ساکارز محصول شما به دلیل:
      ۱-تغذیه زنبورهای شما از شهدهای مصنوعی زنبورداری های مجاور
      ۲- یا تغذیه از شهدهایی که درصد ساکارز را بالا می برند (مثلا کنار)
      در آزمایشگاه بیشتر از حد معمول باشد و چون شما به صورت مصنوعی درصد ساکارز را کاهش نمیدهید، محصول شما و زنبورداری های مجاور از نظر درصد ساکارز با هم اختلاف دارند.
      البته اینها مطالبی بود که به ذهن بنده رسید، اگر با یک زنبوردار با تجربه مشورت کنید، مطمئنا راهنمایی های بیشتری می توانید دریافت کنید.
      شرمنده که بیشتر از این کمکی از دستم برنیامد.
      امیدوارم که در کارتان موفق باشید
      یا علی ع

  12. سهراب پولادوند

    درود بر شما.
    من هم سوال دوستمون نینا رو در مورد ازمایشگاه عسل دارم.
    سپاسگزام برای راهنمایتون.

    • سلام دوست عزیز
      پاسخ شما به ایمیل تون ارسال شد
      از شما به خاطر بازدید تون از سایت تشکر میکنیم
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  13. سلام اگه میشه میخواستم توضیح کامل روش فهلینگو برام بفرستید ممنون(واکنش های بیوشیمیایی اتفاق افتاده)

    • با سلام خدمت شما دوست عزیز
      از آنجایی که سوال شما کاملا تخصصی می باشد، و اینجانب با جزئیات اتفاقاتی که حین انجام آزمایشات مربوط به عسل اتفاق می افتد آشنا نیستم، و فقط با استفاده از نتایج به دست آمده در مورد کیفیت عسل ها تصمیم گیری و اظهار نظر میکنیم، به شما توصیه می کنم با کسانی که در آزمایشگاه های صنایع غذایی فعالیت دارند تماس بگیرید.
      موفق و پیروز باشیدیاعلی ع

  14. سلام میخواستم بدونم رابطه pHبا HMF به چه صورت است.و pH عسل های مختلف بیشتر به کدوم اسیدهاش بستگی دارد؟آیا عوامل دیگری روی PH اثر گذارند؟

    • باسلام خدمت شما بازدیدکننده محترم
      پاسخ شما در حد توان و اطلاعات حقیر به ایمیل تان ارسال گردید. امید که مفید واقع شود.
      موفق و پیروز باشید
      یا علی ع

  15. سلام من می خوام یه ازمایشگاه کوچیک تو خونه داشته باشم که فقط بتونم درصد ساکرز و رطوبت عسل رو تشخیص بدم.چه وسایلی می خواد.هزینش اصلا مهم نیست.لطفا راهنماییم کنید.اگر هم براتون مقدور هست لطفا با هم تماس بگیرید که شدید به این اطلاعات نیاز دارم
    ۰۹۳۸۱۹۱۴۱۶۲
    سپاس
    حمید سنگ سفیدی

    • با سلام خدمت شما دوست عزیز
      در مورد اینکه شما بخواهید آزمایش مربوط به ساکارز رو در منزل انجام بدهید، باید عرض کنم لوازم خیلی خاص و پیچیده و گران قیمتی لازم نیست. یک سری مواد شیمیایی، بشر، پیپت و مواردی از این قبیل. اما اینکه شما بتوانید آزمایش را انجام بدهید، من فکر می کنم که کار سختی است و به تجربه زیادی نیاز دارد. چون حتی تکنیسین های آزمایشگاه هم همیشه مقداری خطا دارند. و این خطاها به این دلیل است که تقریبا تمامی مراحل دستی صورت می گیرد و مکانیزه نیست. در مورد نحوه انجام آزمایش و هزینه بهتر است با مسئولین یکی از آزمایشگاه های موجود صحبت کنید تا بیشتر و بهتر راهنماییتون کنند. من آزمایشگاه پارس مینو را پیشنهاد میکنم که مربوط به شرکت مینو بوده و مورد تائید سازمان ملی استاندارد هم می باشد. شماره تماس آزمایشگاه پارس مینو هم ۴۴۵۴۳۰۶۱ ۰۲۱ می باشد.
      البته خدمت شما هم عرض می کنم که دستگاه های ساکارومتر هم با قیمتی حدود ۵-۶ میلیون در بازار وجود دارد که از روی رنگ عسل میزان ساکارز را تشخیص میدهند. اما به نظر من چون رنگ عسل در اثر مرور زمان، نگهداری نامناسب و علی الخصوص در اثر حرارت دادن تیره می شوند این دستگاه دارای خطای زیادی خواهد بود و شاید فقط در عسل های تازه بتواند تا حدودی پاسخگوی نیاز شما باشد.
      با تشکر از طرح سوال شما
      موفق باشید
      یا علی ع

  16. سلام من عسل شما را با نام عسل طبیعت در سیتی سنتر خرید کردم ولی قیمتش را برای عسل گون نیم کیلویی ۵۰ هزار تومان خریدم که نسبت به نمونه های مشابه بسیار گران است.و هنوز هم تست نکردم.آیا آزمایشگاه های نجف آباد. برای تست نمونه شما مناسب هستند

    • با سلام خدمت شما دوست عزیز
      تنها فروشگاهی که الان محصولات ما رو به صورت مستقیم عرضه می کند، فروشگاه شهرعسل به نشانی زیر می باشد. که قیمت ظرف ۵۰۰ گرمی عسل گون الان ۱۶۰۰۰ تومان می باشد. که صد البته آزمایش شده است. لازم به ذکر است که محصولات شرکت زرین اکسیر طبیعت فعلا با برند شهرعسل عرضه می شوند. چنانچه روی محصولات آدرس سایت اینترنتی ما و نام شرکت زرین اکسیر طبیعت نوشته شده است، یا محصول تقلبی بوده و یا اینکه محصول پس از چند دست چرخیدن با چنان قیمت گزافی به دست شما مصرف کننده عزیز رسیده است.
      ذکر این نکته خارج از بحث نیست که برخی از فروشندگان و تولید کنندگان عسل، به بهانه عرضه عسل غیر تغذیه ای و غیر شکری، محصولات خود را با قیمت های سرسام آور به فروش می رسانند. خدمت شما دوست عزیز عرض می کنم که به هیچ وجه فریب قیمت بالای عسل را نخورید. البته ممکن است برخی از عسل های گران قیمت عسل وحشی باشند، اما برای اطمینان از خرید عسل وحشی باید و حتما از فروشنده ای خرید کنید که به او اطمینان دارید. با توجه به تجربه حقیر عسل های پرورشی طبیعی و غیر تغذیه ای نباید قیمتی کمتر از ۲۵۰۰۰ تومان و بیشتر از ۸۰۰۰۰ تومان برای هر کیلو داشته باشند. مگر عسل های کم یاب مانند سیاه دانه و امثال آن. این تفاوت قیمت هم به عوامل زیادی بستگی دارد.مهم ترین این عوامل عبارتنداز:
      ۱- انصاف فروشنده
      ۲- میزان تولید عسل های مختلف (هرچه تولید یک نوع عسل کمتر یا عبارت دیگر کم یاب تر باشد، قیمت بالاتر خواهد بود)
      ۳- کیفیت آزمایشگاهی عسل (عسل های طبیعی و غیر تغذیه ای مختلف کیفیت های مختلفی دارند (مثلا درصد ساکارز، میزان رطوبت، نسبت فروکتوز به گلوکز و … در عسل های مختلف متفاوت است))
      ۴- اینکه شما عسل را از چندمین واسطه خریداری می کنید. هرچه تعداد واسطه ها بیشتر باشد قیمت تمام شده هم بیشتر است.
      در نهایت به نظر حقیر در حال حاضر فروش عسل های طبیعی غیر وحشی (پرورشی) با قیمتی بالاتر از ۸۰۰۰۰ تومان آن هم نه توسط زنبوردار، بلکه توسط چندمین واسطه، اجحاف در حق خریدار می باشد.
      در مورد سوال شما درباره آزمایشگاه های نجف آباد باید خدمتتون عرض کنم که ما تاحالا با آزمایشگاههای نجف آباد کار نکرده ایم. اما حتما در نجف آباد هم آزمایشگاه خوب وجود دارد. باید سوال کنید. ما نمونه های خود را برای آزمایش به مرکز تحقیقات علوم دامی کشور در کرج ارسال می کنیم. هم از نظر قیمت و هم از نظر اعتبار آزمایشگاه مناسبی است. فقط در نظر داشته باشید برای انجام آزمایش فقط به درصد ساکارز قناعت نکنید و حتما آزمایشهای مربوط به آنزیم ها، HMF ، درصد رطوبت، مجموع قندهای احیا کننده، نسبت فروکتوز به گلوکز، اسیدیته را انجام دهید. ضمنا اگر آزمایشگاهی پیدا کردید که آزمایشی مربوط به آنتی اکسیدان های عسل را انجام می دهد، حتما این کار را بکنید.
      با تشکر
      زرین اکسیر طبیعت
      نشانی فروشگاه شهر عسل:
      تهران- میدان امام حسین ع – پیاده راه ۱۷ شهریور- نبش خیابان شهید طوفانی
      تلفن: ۱۳ ۴۳۰ ۳۳۳ ۰۲۱
      همراه: ۹۳۳ ۵۰۰۵ ۰۹۳۳
      یا علی ع

  17. سلام من کارشناس صنایع غذایی ام..ایا میتونم مجوز ازمایشگاه عسل بگیرم؟؟ایا فایده ای داره؟؟؟چقد سرمایه میخواد؟؟؟خواهش میکنم جواب بدین

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*